Kunskap är lätt att bära. Man kan dela med sig av den och har den fortfarande kvar

Att använda en värmekamera utan utbildning och kunskap är totalt värdelöst. Här gäller verkligen “50 öre för skruven och hundra kronor för kunskapen att sätta dit den”.

Tänk om läkaren skulle tolka dina röntgenbilder fel…

Jag har gått nivå I-utbildning hos Infrared Training Center. Detta borde vara ett minimikrav för alla som arbetar seriöst med termografering. Utbildningen nästan lika dyr som en billig kamera, kanske det är därför många hoppar över det.

Byggtermografi är ett område som kräver speciella kunskaper, speciellt när det gäller bildtolkningen. Det är mycket lätt att dra felaktiga slutsatser, vilket kan leda till felaktiga rekommendationer. Karl H Grimnes, som håller byggtermografikurser, är att betrakta som unik. Med över 25 års erfarenhet av byggtermografering och nivå-III certifiering besitter han ovärderliga kunskaper på området. Hans kurser är ett måste för alla som ska arbeta inom området.

Att hyra en billig värmekamera (de som hyrs ut är “hobbykameror”) och tro att man som amatör eller byggnadskunning kan tolka de termografiska bilderna är en utopi. Glöm det, anlita alltid ett proffs. Det blir ofta billigare också. Ring eller eposta om du vill diskutera hur du kan använda dig av termografi.